Cum să te întorci la birou zâmbind

Cum să te întorci la birou zâmbind

Pentru unii dintre noi întoarcerea la birou nu este asociată mereu cu cele mai fericite sentimente. Parcă era mai frumos în concediu alături de familie, cu placa pe pulberea albă sau – dacă ești cu adevărat norocos –, cu un cocktail în mână, pe malul unei insule tropicale. Te regăsești? Atunci îți propunem câteva metode alternative pentru a face din revenirea la locul de muncă un moment... hai să îi zicem „special”.

1. Reinventează-ți spațiul de lucru renunțând la scaun

Un concept clasic din psihologie spune că atunci când te nemulțumește o anumită stare emoțională în care te afli, ar trebui să te reinventezi. Prin urmare, teoria se poate aplica cu ușurință în practică și asupra spațiului de lucru. Poate că vechiul tău birou și-a pierdut sclipirea, a îmbătrânit și a început să scârțâie de fiecare dată când faci o mișcare menită să te scoată cu eleganță din câmpul vizual al șefului. Soluția este simplă și sănătoasă, dar necesită un strop de curaj: mută-ți arsenalul de ustensile pe un standing desk, donează scaunul colegilor mai leneși și intră în rândul unui club select. Adepții acestui tip de birou pot oricând să jure că beneficiile sunt considerabile: arzi mai multe calorii, îți păstrezi inima sănătoasă, ești mai creativ, stimulezi metabolismul și îți prelungești durata de viață. Logica elementară ne îndeamnă să le dăm dreptate, așa că îți recomandăm la rândul nostru să te sprijini cu încredere pe propriile picioare.

2. Nu ignora natura și îndeamnă-ți colegii să facă la fel

Te înțelegem perfect: simți nevoia să iei o pauză și să te bucuri de natură și de contactul uman. Exact așa cum faci în timpul liber. Ei bine, poți iniția ușor o conversație legitimă despre mediul înconjurător oferindu-le colegilor un instrument de scris obținut din materiale reciclate, cum ar fi pixul Schneider K3 Biosafe. Util, eficient și realizat cu gândul că trebuie să protejăm ceea ce iubim cu adevărat, acesta îi poate ajuta să își optimizeze activitatea cu un minim de amprentă ecologică. Suntem siguri că veți concluziona discuția stabilind un team building la munte sau cel puțin o ieșire la alergat în parc.

Pix Schneider K3 Biosafe

3. Amintește-ți întotdeauna de ce îți place jobul tău

Câștigurile materiale nu pot justifica în totalitate nivelul efortului și implicării depuse atunci când îți desfășori activitatea. Așadar, știm că îți place întotdeauna să faci lucrurile așa cum trebuie – ori chiar mai bine – și nu ai accepta niciodată altă etichetă decât cea a profesionalismului. Noi suntem aici să îți ieșim în întâmpinare cu instrumentele de care ai nevoie și câteva sfaturi îndrăznețe, dar numai tu poți să îți reamintești de ce iubești cu adevărat să excelezi la serviciu. La urma urmei, scriitorul american Peter McWilliams a reușit să sintetizeze cât mai frumos această idee:„Fa ceea ce iubești, iar resursele necesare își vor face apariția.”

Categorii:

,

Taguri:

,