Nouă ne pasă. Familia Schneider și grija pentru Planeta Albastră

Nouă ne pasă. Familia Schneider și grija pentru Planeta Albastră

Terra – sau Planeta Albastră – este căminul nostru, al oamenilor, de peste 200,000 de ani. Asta nu ne-a împiedicat ca, odată cu revoluția industrială, să acordăm o importanță sporită robotizării și să lăsăm mediul natural și resursele sale neprețuite pe plan secundar. La nici 200 de ani de la acest moment, efectele acțiunilor oamenilor încep să se vadă: frumoasa Planetă Albastră a intrat într-o luptă neobosită cu încălzirea globală. Nouă, celor de la Schneider, ne pasă. De aceea, în 1998 ne-am alăturat acestei lupte și continuăm să luptăm chiar și astăzi.

Nouă ne pasă, deci acționăm

Încălzirea globală este departe de a fi un mit. Încălzirea globală este o amenințare reală, iar lupta cu aceasta este una neconvențională în care scopul nu e să fim încrâncenați și plini de ură. Scopul este să acționăm și să folosim cele mai puternice arme de care dispunem: reciclarea și energiile regenerabile. Noi, la Schneider, am reușit ca din 2005 și până astăzi să reducem emisiile de dioxid de carbon cu 2/3 și să scădem cu 30% volumul de deșeuri raportat la greutatea produsului. Însă munca noastră nu se oprește aici. Ne pasă, deci continuăm să acționăm.

Fabrica Schneider, Germania

Calitate și sustenabilitate

Poate cea mai importantă contribuție Schneider la scăderea volumului de deșeuri este faptul că realizează produse de calitate a căror durată de funcționare este foarte mare. Mai mult decât atât, produsele noatre pot fi cu ușurință reîncărcate atunci când este necesar. În acest fel economisim energie și bani fără să afectăm calitatea produselor pe care Schneider le oferă.

Grija înainte de profit

Schneider traduce grija față de cei dragi prin grija față de mediul în care aceștia trăiesc. Oamenii dragi nouă vor fi cu atât mai fericiți și mai sănătoși cu cât acțiunile noastre vor avea mai mult în vedere bunăstarea mediului înconjurător și mai puțin propriile interese. Ce facem noi, la Schneider, pentru a ne arăta grija față de căminul pe care Pământul ni l-a oferit cu atâta generozitate? Reducem la minimum distanțele de transport lucrând cu furnizori locali, punem la dispoziție biciclete și autobuze pentru personalul companiei noastre pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon și spațiul ocupat de locurile de parcare și optăm întotdeaua pentru materiale biodegradabile.

Angajații Schneider protejează mediul înconjurător mergând la serviciu pe bicicletă.

Trăim într-o lume frumoasă

Trăim într-o lume prea frumoasă ca să o invadăm cu mașini, parcări, uzine și poluare. Misiunea noastră este să ne bucurăm de tot ceea ce înseamnă viață producând și consumând responsabil. Nouă ne pasă. De aceea, împreună cu consumatorii noștri, vom pune întotdeauna reciclarea și energiile regenerabile pe primul loc. Pentru o imagine de ansamblu asupra efectelor deosebit de grave pe care activitatea umană le are asupra Terrei, recomandăm vizionarea documentarului Before the Flood. În cadrul acestuia, ne sunt, de asemenea, prezentatate soluțiile cu privire la ceea ce trebuie să facem, ca specie, pentru a preveni perturberea catastrofică a vieții pe Pământ.